Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών από το 2017

Για τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) αναβάλλεται η υπόσχεση του υπουργείου Παιδείας για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με εκπροσώπους των ομοσπονδιών δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ), επισήμανε ότι λόγω της καθυστέρησης στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, κατά την επόμενη σχολική χρονιά (2016-2017) θα γίνουν μόνο προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ζήτησε δε, από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καταθέσουν τις προτάσεις τους για διορισμούς που θα επιδιώξει η κυβέρνηση να γίνουν τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά.

Δάσκαλοι, καθηγητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθούνται στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, σημειώνοντας παράλληλα ότι χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα μείνουν στον «αέρα».

Αίτημα
«Είναι συνεχόμενη η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, γιατί από Σεπτέμβριο η κατάσταση ακουμπάει την καρδιά της ύπαρξης και λειτουργίας του δημοσίου σχολείου», δήλωσε η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφακη πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη επισημαίνει ότι «ο καθένας θα εκτιμήσει με ποια μέτρα, που θα είναι περισσότερο αποτελεσματικά, και θα κινητοποιούν δυνάμεις, θα αντιμετωπίσει αυτή την πολιτική». Σημειώνεται ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών το επόμενο Σάββατο 21 Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης υπογράμμισε ότι «οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στηρίζονται σε ένα βασικό πρόβλημα: τη μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών», ενώ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων τόσα χρόνια στην εκπαίδευση, των αναπληρωτών δηλαδή, που φέτος σε ένα μεγάλο βαθμό θα απολυθούν».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com