Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Συμμαχία Alpha Bank με την ισπανική Aktua για «κόκκινα» δάνεια 11 δισ. ευρώ

Τη διαχείριση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ύψους 11 δισ. ευρώ θα αναλάβει η εταιρία που θα συστήσουν από κοινού η Alpha Bank με την ισπανική Aktua.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εκτός από τα στεγαστικά και καταναλωτικά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας θα περιλαμβάνει και μικρά επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία είναι σε καθυστέρηση ενός έτους ή και περισσότερο και θεωρούνται "βαθιά κόκκινα".

Στις λύσεις που θα προτείνει η εταιρία αναμένονται το "κούρεμα" των οφειλών ή η πώληση του ακινήτου για λογαριασμό του δανειολήπτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο σχετικός φάκελος για την χορήγηση αδείας από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ήδη έτοιμος και η σύσταση της εταιρίας αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Αν και η συμφωνία των δύο μερών έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό , η υλοποίηση της προϋπόθετε την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση και την πώληση των "κόκκινων" δανείων". Πλέον η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της αγοράς διαχείρισης προβληματικών χαρτοφυλακίων.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com