Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Αυτογελοιοποίηση των πατέρων του Εθνους

Η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά που χαρακτήρισε «εγκληματικό μέτρο», φάνηκε σαν ακόμη μία γραφική άποψη.



Αλλωστε, ο υπουργός Αμυνας αρέσκεται σε δηλώσεις που απευθύνονται σε αμνήμονες, μ’ αυτές έκανε πολιτική καριέρα.

Ομως, φαίνεται ότι το «σύνδρομο Καμμένου» κυριαρχεί σε όλη την κυβέρνηση, με δηλώσεις που πράγματι προκαλούν απορία σχετικά με το ποια είναι η στρατηγική της.

Η δήλωση του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, που χαρακτήρισε τον ΦΠΑ στα νησιά «προβληματικό μέτρο και στα όρια της αντισυνταγματικότητας» δημιουργεί νέα δεδομένα. Αν υποθέσουμε ότι ένας υπουργός ή ένας βουλευτής μπορεί να χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό ή εγκληματικό ένα μέτρο που ψήφισε πριν από τέσσερις ημέρες (αν και πολιτικά ανήθικη η στάση αυτή), ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να αποδέχεται ότι το ελληνικό κοινοβούλιο έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό.

Την περασμένη Κυριακή η κυβέρνηση ψήφισε και για τη συνταγματικότητα του μέτρου για τα νησιά μας. Γιατί τότε κανείς δεν έθεσε τους προβληματισμούς του ή γιατί δεν αρνήθηκε να ψηφίσει; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς οι προσφάτως εκλεγμένοι βουλευτές εμφανίζονται να υποκύπτουν άνευ όρων στις απαιτήσεις των δανειστών και στη συνέχεια να παίζουν τον ρόλο των «θυμάτων», προφανώς για εντυπωσιοθηρία και για αποποίηση των ευθυνών τους.

Ομως, η λογική της αποφυγής των ευθυνών για τα δύσκολα μέτρα που ψηφίζονται δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει βάλει μυαλό. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει το πρόγραμμα που ψήφισε «ιδιοκτησία» της θα δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον σοβαρά προβλήματα. Πώς να πειστούν οι πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους και πώς θα εμφανίζονται αισιόδοξοι παρά τα σκληρά μέτρα, όταν οι κυβερνώντες δεν σέβονται όσα ψηφίζουν ή δεν κάνουν κάτι για να τα αλλάξουν;

Πώς, δηλαδή, ο ελληνικός λαός θα αντέξει το νέο σκληρό κύμα λιτότητας, όταν βλέπει τους πατέρες του Εθνους να... οδύρονται γιατί ψήφισαν αυτά που θα μπορούσαν να αρνηθούν; Οι βουλευτές δεν εκλέγονται για να λειτουργούν σαν «κοπάδι», αλλά για να βρίσκουν λύσεις εκεί που όλα φαίνονται δύσκολα. Αλλιώς αυτογελοιοποιούνται και υποβαθμίζουν τον ναό της Δημοκρατίας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com