Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πώς δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης»

Η προώθηση πρόσθετων αναπτυξιακών μέτρων, η πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, η ταχεία θεσμοθέτηση μεταρρυθμίσεων, αλλά και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελούν τις προϋποθέσεις για να μην εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός «κόφτης», υποστηρίζουν τα μέλη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.



Τόσο ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Παναγιώτης Λιαργκόβας, όσο και ο οικονομολόγος μέλος της Επιτροπής Πάνος Καζάκος τάχθηκαν για ακόμα μια φορά υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας «εκεί πρέπει επικεντρωθεί η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους δομικά στοιχεία. Εάν αυτά μπουν στο μικροσκόπιό της και προχωρήσουν, τότε ενδεχομένως να μη χρειαστεί καθόλου ο μηχανισμός. Υπάρχουν κεφάλαια. Εάν θα έρθουν προς τα εδώ θα εξαρτηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης στο εξής. Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup ήταν κομβικής σημασίας και η σκυτάλη πλέον βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης, να δούμε αν θα το αξιοποιήσει αυτό ή θα μείνει στις αγκυλώσεις του παρελθόντος και των προηγούμενων ετών».

Μήνυμα
Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που ψήφισε. «Πολλές μεταρρυθμίσεις ενώ τις ψηφίσαμε δεν τις υλοποιήσαμε. Αυτό είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση, να υλοποιηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.Τα δύο μέλη της Επιτροπής δεν παρέλειψαν πάντως να υπογραμμίσουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς υπενθύμισαν στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και νομοσχέδια «φωτιά» για τις εργασιακές σχέσεις, τις μαζικές απολύσεις, την περαιτέρω περικοπή των προνοιακών προγραμμάτων κ.ά. Επέμειναν πάντως ότι ο δρόμος του μνημονίου είναι ο μονόδρομος για την απεμπλοκή της χώρας από την κρίση.

Εξέφρασαν τέλος την άποψη ότι η διάρκεια ζωής του υπερταμείου για 99 έτη καταδεικνύει το έλλειμμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των εταίρων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com